Ukonjärvi, Ivalo, Lapland Finland +35840 0197 181

Finnish Design & Art Gallery


Suomalaiseen huippumuotoiluun ja taiteeseen sekä erämaaluontoon perustuva kauneus- ja kulttuurielämys Inarijärven rannalla Ivalossa

Design House IDOLIn galleriassa suomalainen muotoilu ja taide esittäytyy väriensä, muotojensa ja innoituksensa alkulähteillä.

Muotoilun ja taiteen aika ja ajattomuus, ikuisuus ja tämä hetki kohtaavat keskellä erämaaluonnon rauhaa. Täällä traditio, materiaalit ja niiden erityispiirteiden kunnioitus sekä pelkistetty esteettisyys ovat yhtä ympäristönsä kanssa.

Näyttely on ainutlaatuinen kokemus, joka avaa Sinulle luonnon ja suomalaisen muotoilun ja taiteen yhteyden. Hiljaisen erämaan huomassa voit nyt olla osa tätä yhteyttä.

Näyttely

GALLERIASSA ESILLÄ MM. MARKKU SALON JA JUSSI NIVAN TAIDETTA

MARKKU SALO on Suomen maineikkaan lasimuotoilun ja – taiteen kultakauden merkittävin työnjatkaja. Salo elää ja työskentelee yli 200-vuotiset alan perinteet omaavassa Nuutajärven lasikylässä, josta paljolti hänen ja hänen puolisonsa Marja-Leena Salon ponnistelujen ansiosta, pitkän epävarmuuden kauden jälkeen, povataan jälleen koko Suomen lasialan keskusta. Markku Salon taide riemastuttaa ja liikuttaa kokijaansa riippumatta kansallisuudesta. Hänen työnsä ovat niin kansainvälisten keräilijöiden kuin taidemuseoidenkin suosiossa. Markku Salo on myös pitkän ja menestyksekkään uran luonut muotoilija; lukuisten palkintojen ja huomionosoitusten viimeisimpänä: arvostettu KAJ FRANCK -palkinto 2015. Voisiko osuvammin ollakaan?
JUSSI NIVA on Lapissa syntynyt, kansainvälistä huomiota ja menestystä saavuttanut kuvataiteilija, joka asuu ja työskentelee Berliinissä. Helsingin Galerie Forsblomin lisäksi hänen taidettaan pääsee tänä vuonna ihailemaan myös pohjoisessa IDOLI -galleriassa.
Katsojalle Nivan teokset tuntuvat asettavan kysymyksen; herkkyyden ja voiman välisessä vuoropuhelussa jokin tuntuu olevan toisin – mitä se mahtaa merkitä? Tunne jää kutkuttamaan inspiroivalla tavalla. Taidehistorioitsijoille Nivan ilmaisukieli tuntuukin tarjoavan ehtymättömästi analysoitavan mikrokosmoksen modernin taiteen jatkumossa.


Toimipaikkamme Inarissa

GALLERIA SIJAITSEE INARIJÄRVEN ETELÄISIMMÄN LAHDEN, UKONJÄRVEN RANNALLA


Design House IDOLI on pelkkahirrestä ja Lapin luonnonkivistä rakennettu näyttely-, myynti- ja gourmet-galleria, jota täydentää huikeassa maisemassa HELMI-lasikota.

Olemme keskellä kiehtovan hiljaista erämaaluontoa, mutta kuitenkin helposti saavutettavissa niin Ivalon lentokentältä, Inarista kuin Saariselältäkin.HINTATIEDOT JA VARAUKSET: Pekka Sillfors +358 400 197181 tai idoli@idoli.fi